Morens advokat: Overrasket over at hun er utskrevet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokaten til moren til den døde 13-åringen på Beitostølen er overrasket over at den siktede kvinnen er utskrevet fra sykehus og tatt hånd om av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen ble pågrepet med bistand fra politiet i Oslo og satt mandag ettermiddag i politiets varetekt i Oslo, opplyser politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse.

Kvinnen skulle transporteres nordover til Gjøvik i løpet av dagen. Politiet ønsker å få henne avhørt så snart som mulig.

Les også: 13-åring døde trolig av avmagring

Advokat Håvard Fremstad sier han ikke var informert om at kvinnen ble utskrevet allerede mandag.

– Umiddelbart så er det helt nytt for meg at hun er skrevet ut fra sykehus. Jeg hadde en samtale med henne tidligere i dag. For meg framsto det som at hun var syk. Hun var ikke tilgjengelig for meg til å snakke om saken, sier Fremstad til NRK.

Les også: 13-åring ble funnet død på en hytte - moren siktet

Han sier han ikke diskuterte saken med henne fordi han opplevde henne som så syk at det ikke lot seg gjøre

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun burde kanskje vært på sykehus lenger. Årsaken til at hun nå er skrevet ut, vet jeg ikke. Nå blir spørsmålet om det er forsvarlig å holde henne i varetekt, sier Fremstad, som understreker at kvinnen har forstått essensen i saken.

– Hun har jo forstått at datteren er død. Når hun kommer til Gjøvik nå, vil jeg prøve å komme i direkte kontakt med henne her på politihuset, sier han.