– Kuttene i olje- og gassbransjen er varige

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): De ansatte som nå forsvinner ut av olje- og gassvirksomheten kan ikke forvente å komme tilbake, mener Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schjøtt-Pedersen er administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk olje og gass. Til Aftenposten sier han at det verste trolig er unnagjort i 2015, men at det ikke ligger an til en oppbemanning når markedet snur.

– Det vil ikke bli slik at man bemanner opp like mye som man har bemannet ned. Hele poenget med omstillingen som nå gjennomføres, er at jobben må gjøres med færre ressurser for at selskapene skal være konkurransedyktige, sier Schjøtt-Pedersen.

Norsk olje og gass tror ikke dagens lave oljepriser vil være avgjørende for selskapenes investeringsvilje i årene som kommer. Foreningen venter at oljeinvesteringen vil falle kraftig til et bunnivå på 132 milliarder kroner i 2017, for så å ta seg opp i 2018. Estimatene forutsetter en oljepris på 70 dollar fatet som beslutningsgrunnlag, skriver Aftenposten. (©NTB)