Norsk soldat klar for kamp mot IS i Mosul

Irakiske soldater og andre styrker vil forsøke å gjenvinne den viktige byen Mosul i Nord-Irak fra ekstremistgruppa IS.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Irakiske soldater og andre styrker vil forsøke å gjenvinne den viktige byen Mosul i Nord-Irak fra ekstremistgruppa IS. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): En norsk peshmerga-soldat er hjemme fra Nord-Irak etter å ha bidratt til å befri Sinjar fra IS' kontroll. Snart er han klar for kamp mot ekstremistgruppa i Mosul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Dagbladet forteller soldaten «Mike» om kampene mot de militante ekstremistene i november. Han var tidligere elitesoldat i Telemark bataljon, før han reiste til Kurdistan og sluttet seg til peshmerga-styrken.

– Det ble ikke avfyrt et eneste skudd inne i selve byen, men det oppsto skuddvekslinger i landsbyene rundt. Jeg og to andre fra avdelingen havnet i en skuddveksling mellom en kurdisk spesialstyrke og noen IS-krigere, sier han blant annet.

Nylig erklærte irakiske styrker seier over IS i Ramadi, provinshovedstaden i Anbar. Neste mål er å gjenvinne millionbyen Mosul i nord, der IS har hatt kontrollen siden sommeren 2014. «Mike» sier han er klar til å bidra.

– Jeg reiser ned igjen. Mitt mål er å være med og bekjempe IS-terroristene. Når offensiven mot Mosul starter, vet jeg ikke. Men jeg er klar.

– Når vi har fått jaget Den islamske stat ut av Mosul, vil det være nådestøtet for terroristene. Da har jeg gjort mitt, og da kommer jeg hjem til Norge for godt, sier han til Dagbladet. (©NTB)