Fortsatt flertall mot kommunesammenslåing

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners (H) planer om kommunesammenslåing får ikke støtte blant flertallet av befolkningen.
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners (H) planer om kommunesammenslåing får ikke støtte blant flertallet av befolkningen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Det er fortsatt flertall i befolkningen mot kommunesammenslåing, men det er bare så vidt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en meningsmåling Sentio har utført for Klassekampen sier 50,6 av de spurte at de ikke ønsker at deres kommune skal slås sammen, som er færre enn i august da 55,9 prosent svarte det samme. Mens det da var bare 35,5 prosent som ville ha sammenslåing med én eller flere nabokommuner, er det nå hele 44,8 prosent som ønsker det. 4,7 prosent svarer at de ikke vet, i motsetning til 9,6 i august.

Senterpartiets kommunepolitiske talsperson, Heidi Greni, sier at hun ikke tror folk er mer positive til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanners (H) forslag.

– Jeg vil heller tro at dette skyldes regjeringens skremselspropaganda, sier hun til Klassekampen.

Greni viser til regjeringens forslag om å kutte tilskuddet til småkommuner, som hun omtaler som «struping av småkommuner «.

Før jul hadde kun sju kommuner søkt om sammenslåing, viste en gjennomgang NRK hadde utført. (©NTB)

Personvernpolicy