Avslutningsetappen i Tour de Ski endres neppe

FIS-direktør Vegard Ulvang med OL-ilden i Oslo før jul. Han tror ikke at avslutningsetappen i Tour de France fjernes med det første. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIS-direktør Vegard Ulvang med OL-ilden i Oslo før jul. Han tror ikke at avslutningsetappen i Tour de France fjernes med det første. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tour de Ski feirer tiårsjubileum. Rennets varemerke er blitt den mye omtalte alpinbakken Alpe Cermis, og den blir neppe fjernet med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lite som tyder på at FIS vil endre på avslutningen til tross for at «Monsterbakken» ofte har vært vel avgjørende for utfallet.

Formannen i FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang, og sveitseren Jürg Capol fant opp Tour de Ski-konseptet med utgangspunkt i sykkelrittet Tour de France. Ideen om rennet ble unnfanget i Ulvangs badstue i Maridalen tidlig på 2000-tallet.

Les også: Northug frykter han aldri vil lykkes i Tour de Ski

Ulvang kan fortelle at avslutningen opp Alpe Cermis, rett overfor den italienske landsbyen Cavalese, kom litt som en tilfeldighet.

– Det var Jürg som fant bakken. Han snakket om en slak alpinbakke, men sveisere har jo et litt annet forhold til alpinbakker enn andre. Hadde vi visst hva som ventet oss, ville vi aldri havnet der. Jeg husker det var mye diskusjon blant trenere og ledere det første året, men i dag er det ingen som angrer på det valget. Avslutningen er blitt selve varemerket vårt, sier Ulvang til NTB.

– Det er etter hvert blitt en stor happening hvor folk samles i bakken før løpet for å høre på musikk og drikke sin «glühwein», sier Ulvang.

Personvernpolicy