Sandberg mener Ap har forpliktet seg

Fiskeriminister og Frp-nestleder Per Sandberg.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Fiskeriminister og Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Frp-nestleder Per Sandberg mener Arbeiderpartiet har låst seg til å støtte regjeringens innstrammingstiltak i asylpolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Klassekampen sier Sandberg at han gjerne vil ønske Ap og Trond Giske «god jul». Han beskriver det som helt utmerket at Ap-nestlederen signaliserer at regjeringen vil få flertall for innstrammingsforslagene som ble lagt fram av den nye innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug (Frp) tirsdag.

– Det er jo jul. Og nå er Ap bundet til masta, sier Sandberg.

– Det vil jo se veldig merkelig ut om Ap skulle stemme imot noe av dette når forslagene skal behandles i Stortinget, legger fiskeriministeren til.

Med Arbeiderpartiet på laget, har regjeringspartiene Høyre og Frp sikret seg flertall på Stortinget for asylinnstrammingene. Mens Sandberg er strålende fornøyd, er SV tilsvarende misfornøyd med at Ap ser ut til å støtte Listhaugs forslag.

– Dette er en endring av norsk politikk og av Norges rolle. Norge stiller seg nå i spissen for å være mest mulig inhuman, regjeringen har det som mål. Det at Ap slutter seg til det er oppsiktsvekkende, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen. (©NTB)

Personvernpolicy