Christian Ringnes om brannen: – En tragedie

Brannen i Nedre Foss Gård brøt ut onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Brannen i Nedre Foss Gård brøt ut onsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Trine Lejon): Deler av den brennende Nedre Foss Gård i Oslo har kollapset. Investor Christian Ringnes har brukt 50 millioner kroner på den flere hundre år gamle Grünerløkka-bygningen. – Det er en tragedie, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om brannen kom klokka 18.44 onsdag kveld. Slukkingen er krevende fordi det brenner i en rekke hulrom, og brannvesenets arbeid fortsetter utover natten.

Ifølge brannvesenet var deler av bygningen overtent rett etter klokka 20. Tolv brannbiler var da på stedet, og brannvesenet at har revet og laget branngater i bygningen.

– Røykdykkerne har gjennomført langt over 100 dykk. Mye av brannen er slått ned, men vi har fortsatt ikke kontroll. Store deler av bygningen er skadd, men vi gjør det vi kan for å berge det som kan berges, opplyste Oslo brann- og redningsetat ved 0.30-tiden natt til torsdag.

Brannårsaken er så langt ikke kjent. En av meldingene dreide seg om pipebrann, mens en annen fortalte om brann i en grill. Brannen har så spredd seg til takkonstruksjonen.

– Det er full fyr i nordsiden av bygningen, og vi prøver å begrense det så det ikke sprer seg til vestfløyen, forteller vaktkommandør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy