Statoil gransker alle Brasil-kontrakter

Statoil gjennomgår sine kontrakter i Brasil for å være sikker på at selskapet ikke er involvert i korrupsjonsskandalen rundt samarbeidsselskapet Petrobas.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Statoil gjennomgår sine kontrakter i Brasil for å være sikker på at selskapet ikke er involvert i korrupsjonsskandalen rundt samarbeidsselskapet Petrobas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Statoil har hyret eksterne eksperter for å sjekke om selskapet kan være involvert i korrupsjonsskandalen rundt oljeselskapet Petrobras i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene er to andre norske selskaper trukket inn i saken rundt det statlige brasilianske oljeselskapet. Statoil samarbeider tett med Petrobras, og eier ti av sine tolv letelisenser i Brasil sammen med det korrupsjonsherjede selskapet, skriver Klassekampen.

– Statoil er ikke en del av den pågående etterforskningen, og i vår gjennomgang har vi heller ikke funnet indikasjoner på at vi er involvert i saken. Men det er viktig for oss å fortsette å monitorere saken, dette er jo en svært alvorlig og kompleks sak som fortsatt er under utvikling, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til avisen.

Statoil har brukt eksterne eksperter for å gjennomgå sine kontrakter, men Rostad ønsker ikke å opplyse hvem som er leid inn. Selskapet startet sin gransking da Petrobras-skandalen først ble offentlig kjent tidlig i fjor.

Saken har røtter tilbake til 2004, da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil sammen dannet et kartell som hadde som formål å svindle Petrobras. 173 personer er så langt tiltalt i saken, og mer enn 14 milliarder kroner påstås å ha blitt betalt i bestikkelser til politikere og korrupte Petrobras-direktører.

Tidligere denne uken har Dagens Næringsliv skrevet at de norske selskapene Akastor og Uglands Rederi har startet interne granskninger for å finne ut om de er involvert i saken. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus