AUF: – Listhaug vil ikke at asylsøkere skal integreres

AUF-leder Mani Hussaini etter minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011.
AUF-leder Mani Hussaini etter minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringens foreslåtte innstramminger i flyktning- og asylpolitikken inneholder krav det er umulig å oppfylle, mener AUF. Moderpartiet derimot, er i stor grad enig i regjeringens forslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Man kan mistenke Sylvi Listhaug for å ha som intensjon at flyktningene ikke skal kunne leve opp til de forventningene som stilles, sier AUF-leder Mani Hussaini etter at innvandrings- og integreringsministeren la fram sine forslag til innstramminger tirsdag.

– Det er vel og bra at det stilles krav til dem som kommer hit, og det tror jeg vi alle er enige om at må gjøres. Men det er veldig uheldig når de kravene som stilles blir så vanskelige å oppfylle at de som kommer hit aldri har noen reell sjanse til å klare det, sier Hussaini til NTB.

Les også: Mot nytt basketak om asylpolitikken i Stortinget

AP er enig

Ap-nestleder Trond Giske mener Sylvi Listhaug viderefører deres linje i asyl- og flyktningpolitikken, og har ingen store innvendinger mot den.

– Jeg synes Listhaug og regjeringen i stor grad viderefører hovedlinjene i Stoltenberg-regjeringens og Solberg-regjeringens flyktning- og asylpolitikk, samt det som ligger til grunn for asylforliket i Stortinget før jul. Vi er i stor grad enig i at vi skal ha en streng linje, sier nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Arbeiderparti-nestlederen reagerer på at det har tatt for lang tid, og at integreringen av dem som faktisk får bli er for dårlig.

Les også: Stortinget skal tygge på 100 asylforslag

– Henger ikke på greip

Ungdomspartiet AUF mener regjeringen bedriver en inkonsekvent politikk.

Spesielt når de krever bedre norskkunnskaper hos flyktningene slik at de raskere kan komme seg i arbeid, samtidig som de foreslår å kutte i språkopplæring og andre integreringsfremmende tiltak.

– Disse kravene henger ikke på greip, og regjeringens politikk er dømt til å feile. Men det er kanskje det Listhaug og Frp ønsker, at integreringen skal mislykkes slik at de kan si at de som har kommet ikke ønsker å integrere seg, spør Hussaini. Les også: NOAS svært kritisk til Listhaugs asylforslag