Skogbranner herjer i Spania

I Cantabria-regionen kjemper nesten 400 soldater og brannmenn mot 82 skogbranner. Minst 2.000 hektar med skog har brent i regionen den siste uken, blant annet i en to naturparker. Foto: Eloy Alonso / Reuters / NTB scanpix
I Cantabria-regionen kjemper nesten 400 soldater og brannmenn mot 82 skogbranner. Minst 2.000 hektar med skog har brent i regionen den siste uken, blant annet i en to naturparker. Foto: Eloy Alonso / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannmenn og soldater kjemper mot over 130 skogbranner nord i Spania. Myndighetene mistenker at brannene er påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Cantabria-regionen kjemper nesten 400 soldater og brannmenn mot 82 skogbranner. Minst 2.000 hektar med skog har brent i regionen den siste uken, blant annet i en to naturparker.

Les også: Nye tornadoer og tordenstormer på vei i USA

– Dette truer det nåværende og framtidige landskapet i Cantabria, sier lederen av regionmyndighetene i Cantabria, Miguel Angel Revilla.

99 prosent av brannene er påsatt, ifølge Revilla.

– Det er brannstiftere, mennesker med dårlige intensjoner som utnytter værforholdene, sier han.

Les også: 500 soldater satt inn i flomrammede Nord-England

Cantabria har siden september hatt lite regn og en gjennomsnittstemperatur på 23 varmegrader. Vindkast på opp til 30 meter i sekundet fører til at flammene sprer seg. Fly kan heller ikke settes inn i kampen mot flammene på grunn av den sterke vinden.