Politiet har fått nesten 120 tips i Galina-saken

Politiet gikk ut med beskrivelse av hva Galina Sandeva, som ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo torsdag 17. desember, hadde på seg sist hun ble sett. Bildene er tatt opp av et overvåkningskamera i forbindelse med kjøp av mat i Oslo sentrum dagen før hun ble funnet drept.
Politiet gikk ut med beskrivelse av hva Galina Sandeva, som ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia i Oslo torsdag 17. desember, hadde på seg sist hun ble sett. Bildene er tatt opp av et overvåkningskamera i forbindelse med kjøp av mat i Oslo sentrum dagen før hun ble funnet drept. Foto: Politiet / NTB scanpix

Etterforskerne sitter så langt på 100-120 tips som kan bidra til oppklaringen av drapet på Galina Sandeva (28). Flere av dem er «spesielt interessante».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel synes politiet å stå langt fra noe gjennombrudd i etterforskningen av drapet på den bulgarske kvinnen. Hun jobbet som prostituert i Oslo, og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil. Torsdag for halvannen uke siden ble hun funnet død i bilen. Politiet konkluderte raskt med at de utvilsomt hadde med et drap å gjøre.

– Vi har fått inn flere nye tips de gangene vi har gått ut med ny informasjon, men jeg vil ikke gå inn på hva de inneholder eller hvor de kommer fra, sier politioverbetjent Stein Olav Bredli i Oslo politidistrikt til NTB.

Så langt har politiet mellom 100 og 120 tips i saken, hvorav flere blir karakterisert som «spesielt interessante» av leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Les også: Ringte politiets nødnummer på drapstidspunktet

Flere observasjoner

De nye opplysningene politiet har gått ut med gjennom pressen, er opplysningene om hvor og når drapet skjedde, og en tidslinje som gir et visst bilde av Galina Sandevas bevegelser i timene før hun ble drept på Bispekaia i Bjørvika i Oslo.

Rundt to timer før politiet mener Sandeva ble drept, ble hun registrert i en Subway-butikk i Skippergata og fanget opp av overvåkingskameraer der. En time senere blir bilen hennes registrert i bomstasjonen på Ulven, i retning sentrum.

Så går det rundt én time til. Da får politiet et nødanrop fra Sandevas telefon. Alarmsentralen tror det er en lommeoppringning og bryter samtalen etter noen sekunder. Men i dag er politiet av den oppfatning at Sandeva ble drept i det samme korte tidsrommet hun foretok nødanropet: 21.32 onsdag 16. desember.

Derfor har bilen til Sandeva, en grå Ford Fiesta, vært underlagt nitide kriminaltekniske undersøkelser i letingen etter biologiske spor.

Les også: Politiet frigir bilder av Galina Sandeva tatt timer før drapet

Sendes til Bulgaria

Galina Sandevas mor har vært i Norge og identifisert datteren. Hun reiste hjem julaften. Datteren skal gravlegges hjemme i Bulgaria.

Camilla Wiermyhr, bistandsadvokat for familien, opplyser at den drepte ble sendt hjem mandag. Det er ikke kjent når begravelsen finner sted.

– Moren ønsker ikke noen mediedekning av begravelsen, forteller bistandsadvokaten.

Les også: Politiet ber sexkunder om drapstips i Galina-saken

Hun er informert om tipsene som er kommet inn i saken, men ønsker ikke å kommentere i detalj.

– Jeg kan ikke gå ut med noe konkret, men det er tips fra miljøet og andre, sier Wiermyhr.

Ifølge bistandsadvokaten har det vært en ekstrem påkjenning for moren med mye praktisk arbeid opp mot politiet og ikke minst å få besørget hjemtransport til Bulgaria.

Ifølge Bredli jobber rundt 20 etterforskere med alt fra avhør og etterforskning ute, til analyser og tekniske undersøkelser. Wiermyhr kaller det «en enormt stor etterforskning».

– Jeg kan begjære nye etterforskningsskritt hvis jeg ser behov for det. Jeg tenker da spesielt på at mobildatatrafikken vil stå helt sentralt her.

Personvernpolicy