Åpen for alle - alltid

Irakiske styrker vil gjenerobre Mosul fra IS

Den irakiske hæren kjemper harde kamper mot IS i Ramadi.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Den irakiske hæren kjemper harde kamper mot IS i Ramadi. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagdad (NTB-Reuters): Iraks væpnede styrker vil ta opp kampen om storbyen Mosul i nord så snart de har klart å vinne tilbake Ramadi fra ekstremistgruppa IS, fastslår statsminister Haider al-Abadi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en optimistisk pressemelding sier Abadi at en gjenerobring av Mosul vil fordrive IS fra den mest befolkede byen de kontrollerer, og at det vil være en effektiv stopper for statsstrukturen gruppen har bygget opp i Irak.

Mosul er også en viktig inntektskilde for IS, og dersom de skulle miste kontroll over byen, vil også deres innflytelse i Irak bli sterkt redusert.

– Frigjøringen av vårt kjære Mosul vil oppnås gjennom samarbeid mellom alle irakere etter seieren i Ramadi, sier Abadi.

En seier i Ramadi vil gi hæren et stort, moralsk løft før gjenerobringen av Mosul, men rapportene fra hovedstaden i Anbar-provinsen forteller at soldatene møter kraftig motstand fra IS-krigerne i byen.

IS-krigerne har forskanset seg rundt et kompleks av offentlige bygninger i bydelen Hoz, og fredag slet de irakiske styrkene fortsatt med å bekjempe dem. Hærens såkalte antiterrorstyrke rykket i starten av uken inn i byen som har vært kontrollert av IS siden mai. (©NTB)