Åpen for alle - alltid

Travel julenatt for politiet

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Julefeiringen tok overhånd for mange rundt omkring i landet natt til andre juledag. Politiet har meldt om mange ordensoppdrag, men natten ser ut til å ha forløpt uten alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utagerende kvinner og menn, slåsskamper, taxikrangler og urinering på offentlig sted er noen av gjengangerne i politiets twitter-meldinger denne julenatten. I tillegg har lovens lange arm slått ned på narkotikabruk og forfalskede ID-kort og tatt hånd om dem som har feiret så hardt at de ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv.

I Drøbak fikk festen en brå slutt ved halv ett-tiden da et utested måtte stenge på grunn av for dårlig brannsikring, melder Follo politidistrikt. Andre steder var det private fester som fikk besøk av politiet og fikk beskjed om å dempe seg eller ta kvelden.

Flere har i løpet av kvelden og natten kommet i klammeri med både dørvakter og politi. I Hemsedal ble to unge menn lagt i håndjern av dørvaktene til politiet kom til stedet og ga dem pålegg om å fjerne seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De ser ut til å ha fulgt pålegget fra politiet, men ikke alle innser når de har tapt for overmakten. Opptil flere avsluttet feiringen i politiarresten etter å ha forulempet politifolk eller kommet tilbake til et sted de har fått beskjed om å holde seg unna. Det er ikke luksuriøst losji som tilbys, men regningen kan bli høy for dem som får en anmeldelse og kanskje en bot på kjøpet for oppførselen sin.

Dyrt kan det også bli for den 17 år gamle jenta i Fredrikstad som ble anmeldt etter å ha forfalsket sitt eget bankkort for å komme seg inn på et utested. I tillegg til anmeldelsen, måtte hun finne seg i at politiet ringte foreldrene hennes for å få dem til å hente datteren. (©NTB)