Stor pågang for forsikring mot ledighet

Bergen (NTB): Flere forsikringsselskaper melder om stor pågang av folk som vil sikre seg mot den økonomiske smellen dersom jobben ryker. Men for mange kan det allerede være for sent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor tegnet rundt 200 personer denne typen forsikring i Gjensidige gjennom fagforeningene Tekna og NITO. I år har tallet passert 2.200, skriver Bergens Tidende. Men produktsjef Carl Hirsch i Gjensidige advarer mot to begrensninger i forsikringen.

– Det er særlig to hindre. Det ene er at du ikke kan ha en oppsigelsestrussel hengende over deg når du kjøper forsikringen. I tillegg må du styre klar av oppsigelse de første 180 dagene etter at du har tegnet forsikringen.

Sparebanken 1 SR-Bank har opplevd enda større vekest enn Gjensidige. I Hordaland, Rogaland og Agder har de opplevd en vekst fra 183 forsikringer i fjor til over 5.000 i år. Kunder fra de to vestlandsfylkene står for de aller fleste av dem som tegner arbeidsledighetsforsikring, og hovedtyngden ligger i oljefylket Rogaland.

– Jeg vil tro det er en del innen oljenæringen som er blitt vant til god lønn, og som har tilpasset forbruksmønsteret etter det. For dem vil det blir en ganske stor endring å bli arbeidsledig, og på denne måten kan man sikre seg mot dette midlertidig, sier førsteamanuensis Trond Døskeland ved Norges Handelshøyskole til avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus