Saltvedt: – I 2016 er det litt lys i tunnelen

Oljeanalytiker Thina Saltvedt. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oljeanalytiker Thina Saltvedt. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stavanger (NTB): Oljenedturen er blitt mer langvarig enn mange trodde, og den er ikke over ennå. Men i året som kommer, er det litt lys i tunnelen, tror oljeanalytiker Thina M. Saltvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea Markets-analytikeren omtaler 2015 som et sorgens kapittel, skriver Stavanger Aftenblad i sin eavis.

– Vi hadde ventet en nedtur, men den ble mye større enn det vi hadde ventet på begynnelsen av året, sier Saltvedt.

– I fjor ble vi overrasket over fallet i oljeprisen, i år har vi blitt overrasket over hvor lenge det varer. Det har blitt mye tøffere enn vi hadde forestilt oss, forteller analytikeren. På slutten av året bestemte OPEC seg for å holde fast på strategien om å konkurrere om markedsandeler. At de ikke gikk inn for produksjonskutt bidro til et nytt prisras på slutten av året.

– Vi hadde tenkt at man skulle begynne å se en opptur utover høsten. Men en fullstendig mangel på strategi fra OPEC overrasket oss, sier Saltvedt, men avslører en viss optimisme for neste år.

– I 2016 er det litt lys i tunnelen. Da kan vi få litt mer oversikt, og vi kan begynne å se en ende på det. Oljeselskapene kan begynne å trekke de lange linjene og bestemme hvor det skal satses. Neste år får vi kanskje litt mer oversikt over OPECs planer også, sier Saltvedt. (©NTB)

Personvernpolicy