Åpen for alle - alltid

Migranter omkom i forsøk på å nå spansk territorium

Hver måned forsøker mange flyktninger og migranter å komme seg inn til de spanske enklavene Ceuta og Melilla fra Marokko.
Foto: Jesus Blasco de Avellaneda / Reuters / NTB scanpix
Hver måned forsøker mange flyktninger og migranter å komme seg inn til de spanske enklavene Ceuta og Melilla fra Marokko. Foto: Jesus Blasco de Avellaneda / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Madrid (NTB-AFP): To migranter druknet, mens tolv andre ble skadd da de forsøkte å komme seg inn til det lille, spanske landområdet Ceuta i Nord-Afrika fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før klokken 4 natt til første juledag forsøkte en gruppe på rundt 300 migranter å ta seg inn til den spanske enklaven som grenser til nordspissen av Marokko, opplyser de spanske myndighetene i Ceuta. Marokkanske styrker klarte å stoppe over 120 personer, mens 182 andre lyktes i å komme seg til Ceuta ved å klatre over et piggtrådgjerde eller å svømme til land.

To migranter døde i forsøket, og likene ble plukket opp av marokkanske styrker nær grensestasjonen. Røde Kors fraktet tolv andre til sykehus for behandling av ulike skader, som beinbrudd og dype kutt.

– I tillegg trengte tre personer gjenoppliving etter å ha blitt berget opp fra havet av spansk politi, heter det i en uttalelse.

Også politibetjenter ble skadd, ettersom flere av migrantene kastet steiner og brukte kjepper mot dem som forsøkte å hindre dem på veien mot Ceuta.

Spansk Røde Kors opplyser at de har delt ut klær og sko til migrantene, og at de som lyktes å nå spansk jord er plassert på et midlertidig oppholdssted i Ceuta. (©NTB)