Paven oppfordret til edruelighet og medfølelse

Pave Frans holdt julaften midnattsmesse i Peterskirken.
Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Pave Frans holdt julaften midnattsmesse i Peterskirken. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vatikanstaten (NTB-DPA): Pave Frans rettet en streng pekefinger mot det moderne samfunnets laster og uvaner da han julaften holdt midnattsmesse i Peterskirken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av mennesker hadde møtt opp til messen, en av de største gudstjenestene i den katolske kirken i løpet av året. Der fikk de høre et budskap om at folk må opptre edruelig og vise medlidenhet med dem som er rammet av fattigdom, sult og krig.

– I et samfunn som ofte er beruset av forbruk og hedonisme, rikdom og sløsing, overfladiskhet og narsissisme, ber Jesus oss om å vise edruelighet, å opptre på en måte som er enkel, balansert, konsekvent og der man ser det som betyr noe, sa pave Frans.

Den 79 år gamle paven forklarte at han hadde hatt influensa i starten av uken, og han hørtes hes ut og virket ikke helt frisk ennå. Med budskapet bak talen var sterkt og klart.

Paven kritiserte en verden han mener altfor ofte er «nådeløs mot synderen men skånsom mot synden». I stedet bør menneskers livsstil være oppriktig og fylt av empati, medlidenhet og barmhjertighet, sa han i den omtrent halvannen time lange seremonien.

Fredag skal pave Frans holde den tradisjonelle 1. juledagstalen «Urbi et Orbi» – til byen og verden. (©NTB)