Skyting utløste panikk på kjøpesenter i USA

Charlotte (NTB-DPA-AFP): Politiet skjøt og drepte en væpnet mann på et folksomt kjøpesenter i den amerikanske delstaten North Carolina julaften. Minst én person skal være såret etter skytingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytingen oppsto etter en krangel mellom to grupper, opplyser politiet i Charlotte-Mecklenburg. Politimenn som ikke var i tjeneste befant seg i kjøpesenteret i utkanten av byen Charlotte, og de fikk uskadeliggjort den væpnede mannen. Han ble erklært død på stedet.

Vitner har fortalt at de hørte sju skudd bli avfyrt ved 14-tiden (20 norsk tid) julaften, ifølge lokale medier. Minst én annen person skal være såret. Ingen politibetjenter ble skadd i episoden, skriver politiet i en pressemelding.

John Dawson, en selger som bor i Charlotte, var på senteret for å handle en julegave da skytingen oppsto. Han forteller til CBS News at det hele startet med en krangel inne på en butikk.

– Det var en mann som kranglet med én eller to andre. En person tok fram et våpen og begynte å skyte overalt. En politibetjent var i nærheten og skjøt tilbake, sier Dawson.

Skytingen på kjøpesenteret førte til panikk blant de handlende, som spredte seg i alle retninger. Blant annet førte det til blokkering av utfartsveier idet mange biler forsøkte å flykte fra senteret samtidig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus