Snøskredfaren betydelig og økende flere steder

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Skredfaren ligger julaften på nivå 3 – betydelig – i deler av Nordland og flere steder på Vestlandet. Første juledag øker den til dette nivået også andre steder i Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Storm fra vest og senere nordvest og opptil 50 centimeter snø vil gi svært krevende forhold i fjellet. Mens uværet står på kan det gå naturlig utløste skred i fjellet og på lørdag når sola kanskje titter fram, må det vises varsomhet i den ferske fokksnøen», heter det i varselet for Sør-Norge på Varsom.no.

Les også: Fortsatt evakuering etter skred på Svalbard

– Skiløperutløste skred er mulig i mange bratte heng inntil snøen har stabilisert seg, sier Rune Engeset, vaktleder i Snøskredvarslingen.

Les også: Fortsatt evakuering etter skred på Svalbard

I Nord-Norge er det julaften moderat snøskredfare, unntatt i deler av Nordland hvor mye nysnø og vind gjør at faregraden ligger på 3 – betydelig. Lørdag ventes kraftig vind fra nordvest og snøbyger, noe som fører til mer fokksnø og at skredfaren øker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus