30-årig belgier siktet for Paris-terror

Belgisk politi fortsetter jakten på dem som antas å ha medvirket til Paris-terroren. Foto: Reuters / NTB scanpix
Belgisk politi fortsetter jakten på dem som antas å ha medvirket til Paris-terroren. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i Belgia har siktet nok en mann, den niende i rekken, for medvirkning til terrorangrepene som kostet 130 mennesker livet i Paris i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som navngis som Abdoullah C., er 30 år gammel og belgisk statsborger. Han ble pågrepet tirsdag og siktes for «terroristdrap og deltakelse i aktivitetene til en terroristorganisasjon».

Les også: Obama: – Stabilitet er umulig med Assad

Ifølge en talsmann for påtalemyndigheten i Belgia ringte mannen flere ganger til Hasna Aitboulachen etter Paris-terroren.

Les også: Terrortiltalt hengte seg i fransk fengsel

Hasna Aitboulachen var i slekt med den antatte hovedmannen bak terrorangrepene, Abdelhamid Abaaoud. De to ble drept i en politiaksjon i Paris 18. november.

Både fransk og belgisk politi jakter fortsatt på 26 år gamle Salah Abdeslam, belgieren som skal ha vært den eneste som unnslapp etter å ha deltatt i terroraksjonen.

Les også: Ettersøkt Paris-angriper kan ha gjemt seg i et flyttelass

Abdeslam er belgisk statsborger og antas å ha gått i skjul i hjemlandet, og flere venner og bekjente er pågrepet, anklaget for å ha hjulpet ham. (©NTB)