Avgjørelse om Jensen-tiltale lar vente på seg

Eirik Jensen fotografert i forbindelse med lanseringen av boken hans «På innsiden – historien om mitt politiliv» tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eirik Jensen fotografert i forbindelse med lanseringen av boken hans «På innsiden – historien om mitt politiliv» tidligere i år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den narkotika- og korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensens forsvarere har fått beskjed om at det vil ta tid før en påtaleavgjørelse er klar. Det tar de som et godt tegn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat John Christian Elden sier til Dagbladet at han håper tidsbruken vil være til Jensens fordel.

– Vi har fått beskjed om at avgjørelse vil dra ut i tid da mye må avklares og vurderes før det kan bestemmes om han skal tiltales. Det ser vi på som positivt og at det skyldes grundig saksbehandling hos Riksadvokaten, sier Elden. I tillegg til korrupsjonssiktelsen, er Eirik Jensen siktet for å ha hjulpet hasjdømte Gjermund Cappelen med å innføre store mengder hasj til Norge. Politimannen nekter straffskyld.

Les også: Cappelen ble provosert til å navngi Jensen

Etterforskningen av saken er avsluttet, og i oktober sendte Spesialenheten for politisaker sin innstilling til Riksadvokaten. Ifølge TV 2 anbefaler Spesialenheten at det reises tiltale. Forsvarer Elden har et helt annet syn:

– Vi har argumentert overfor Riksadvokaten for hvorfor saken bør henlegges og er glad for at de tar dette på alvor og bruker nødvendig tid.

Les også: Eirik Jensen-saken er ferdig etterforsket

Riksadvokaten sier målet er å ta en avgjørelse innen utgangen av januar 2016. Det skal være den store mengden dokumenter som er hovedårsaken til at det tar tid å fatte en beslutning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus