Italiensk rett ga lesbisk kvinne rett til adopsjon

Roma (NTB-AFP): En italiensk ankedomstol har bestemt at en lesbisk kvinne får adoptere sin partneres biologiske barn. Avgjørelsen anses som prinsipielt viktig i katolske Italia, som nå utreder å gi likekjønnede par rettigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italia er det siste større vesteuropeiske landet der likekjønnede par ikke har noen juridiske rettigheter. Men den italienske regjeringen jobber med en lov om sivilt partnerskap som også vil inneholde rettigheter om adopsjon.

De to kvinnene som fikk medhold i sin sak i italiensk rett onsdag, giftet seg utelands og har bodd i Roma siden 2003. Den ene kvinnen fikk et barn med hjelp av kunstig befruktning, også det utenfor Italia. I august 2014 ga en lavere rettsinstans kvinnens partner rett til å adoptere barnet, men det ble senere omgjort. Paret anket og vant altså fram.

– Avgjørelsen er først og fremst en seier for barnas rett til at to mødre eller to fedre som oppdrar dem, anerkjennes som foreldre, sier Marinella Grassadonia, president i organisasjonen Famiglie arcobaleno (Regnbuefamilier) som kjemper for homofile og lesbiskes rett til å adoptere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus