Statlig dugnad for å avlaste UDI

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere måneder med krisehåndtering tar på for de UDI-ansatte, som har jobbet 30.000 timer overtid siden i sommer. Nå ber regjeringen om en statlig dugnad for å avlaste direktoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet er at andre etater og departementer skal avgi medarbeidere for å bistå Utlendingsdirektoratet, skriver Aftenposten. UDI har opplevd en høst helt utenom det vanlige..

– Det var helt sykt. Det eskalerte så raskt at de ansatte her ble tatt fullstendig på senga, forteller regiondirektør i nord, Bjørn Fridfeldt.

Les også: En av sju mener Norge har tatt imot for få flyktninger

– En dag fikk vi brått melding av politiet i Sør-Varanger om tre busser med asylsøkere. Vi var nødt til å skaffe flere hundre overnattingsplasser i løpet av noen timer. Det ble hverdagen i flere uker.

Les også: Flyktningspørsmålet splitter Norge

Den kraftige økingen av asylsøkere og flyktninger har ført til at flere UDI-ansatte har jobbet så mye som 300 timer overtid i løpet av noen hektiske måneder.

– Vi har ikke fått noen rapporter om sammenbrudd eller alvorlige reaksjoner, men jeg tror kanskje det kan komme fremover. Vi kan ikke fortsett sånn som nå. Belastningen har vært altfor stor for enkelte, sier HR-direktør Elisabeth Halsen.

Personvernpolicy