Økt skepsis til flere flyktninger i Sverige

Svenskene er blitt mer skeptiske til å ta imot flere flyktninger. Her ankommer en gruppe flyktninger sentralstasjonen i Stockholm tidligere denne måneden. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
Svenskene er blitt mer skeptiske til å ta imot flere flyktninger. Her ankommer en gruppe flyktninger sentralstasjonen i Stockholm tidligere denne måneden. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB): Mer enn halvparten av svenskene mener Sverige bør ta imot færre flyktninger. På tre måneder har opinionen svingt kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser meningsmålinger utført av Ipsos for den svenske avisen Dagens Nyheter. Ipsos har fire ganger i løpet av 2015 undersøkt svenskene holdninger til å ta imot flyktninger. Mest positive var svenskene i september. Da mente 44 prosent at Sverige burde ta imot flere flyktninger, mens 30 prosent ønsket et reduksjon av antallet.

I oktobermålingen hadde opinionen svingt, og 42 prosent mente da at Sverige skulle ta imot færre flyktninger. I desember har andelen vokst til 55 prosent.

– Svenskene har i grunnen en ganske sjenerøs innstilling til å ta imot flyktninger, men da er vilkåret at det fungerer. Jeg gjetter at svingningen er et resultat av problemer i mottaksapparatet og hvilke konsekvenser dette har på sikt for Sverige, sier opinionsanalytiker Nicklas Källebring i Ipsos. (©NTB)