Fire drept i angrep ved Jerusalems gamleby

To sivile israelere og to antatte palestinske gjerningsmenn er drept i forbindelse med et knivangrep og påfølgende skyting ved gamlebyen i Jerusalem onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av israelerne døde av skudd avfyrt av israelske sikkerhetsstyrker som grep inn i forbindelse med knivstikkingen. To palestinere ble skutt og drept etter å ha knivstukket to israelere ved en av inngangene til gamlebyen, ifølge israelsk politi.

Knivangrepet fant sted nær Jaffa-porten, som benyttes av mange turister som besøker gamlebyen, ifølge israelsk politi. De to palestinerne kom fra flyktningleiren Qalandia nord for Jerusalem.

To av israelerne ble onsdag kveld bekreftet omkommet, hvorav den ene ble truffet av en kule avfyrt fra en israelsk politibetjent, skriver AFP. Den tredje behandles for alvorlige knivskader, skriver Haaretz.

Siden begynnelsen av oktober har det vært nesten daglige angrep og sammenstøt i Israel og i de okkuperte palestinske områdene.

17 israelere og én amerikaner er drept i knivangrep og påkjørsler i de okkuperte områdene og Israel. 129 palestinere er blitt drept av israelske sikkerhetsstyrker og sivile, rundt halvparten av dem i forbindelse med kniv- eller bilangrep.

Les også: Turistene svikter Betlehem i jula

Personvernpolicy