– Nektet datteren å være venn med etnisk norske

En trebarnsfar i 30-årene fra Romerike i Akershus er tiltalt for grov mishandling av kona og barna. Ifølge tiltalen nektet mannen datteren å spille fotball og ha etnisk norske venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat Leif Tomas Vik til Nettavisen.

Gjennom seks år fra 2006 til 2012 skal han ha utsatt familien for psykisk og fysisk vold. I tillegg til å bli slått, skal mannens datter ha blitt nektet å ha venner som er etnisk norske, hun fikk ikke lov til spille fotball fordi hun er jente, samt ikke lov til å feire bursdager. De to andre barna, to yngre gutter, skal også ha blitt utsatt for vold, samt blitt vitne til vold mot moren og søsknene.

I tiltalen ramses det opp en elleve punkter som omhandler mishandling av kona. Mannen skal ved flere anledninger ha slått henne fordi han ikke likte maten hennes. Han skal ha bedt en kamerat om å banke henne og hatt samleie med henne mot hennes vilje. Han har også truet kona med at barna skulle drepes ved flere anledninger, heter det i tiltalen.

I tillegg til mishandling er mannen tiltalt for seksuell handling mot barn under 16 år. I tiltalen heter det at han en rekke ganger skal han ha holdt datteren fast og befølt henne utenpå genseren da hun var 10 år gammel.

Statsadvokaten har lagt ned påstand om erstatning til familien, samt påstand om kontaktforbud.

Saken skal etter planen opp for Nedre Romerike tingrett 23. mai neste år.

Personvernpolicy