Ringte politiets nødnummer på drapstidspunktet

Politiet mottok et nødanrop fra Galina Sandevas telefon klokken 21.32 forrige onsdag, på samme tid som hun ble drept. Telefonen er forsvunnet og etterforskerne håper gjerningsmannen skjuler seg i innsamlede teledata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle prostituerte kvinnen ble funnet død i bilen sin på Bispekaia klokken 17.19 torsdag i forrige uke. Da hadde hun allerede ligget død i bilen i nesten ett døgn etter hva politiets funn indikerer.

Ble drept

En uke etter drapet gikk politiet onsdag ut med foreløpige funn knyttet til den dreptes mobiltelefon.

– Klokka 21.32 onsdag kveld mottar politiet et nødanrop fra Galinas telefon som da befinner seg i området ved Bispekaia. Oppringningen blir besvart etter ti sekunder og varer i åtte sekunder. Det er ingen samtale og politiet oppfatter det som en lommeoppringing, det utveksles ingen informasjon, sa politioverbetjent Stein Olav Bredli som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt under en orientering for pressen.

Les også: Politiet ber sexkunder om drapstips i Galina-saken

Bredli kunne ikke si hvem som først brøt den tause forbindelsen mellom politiet og drapsofferet.

Politiet mener av den grunn at det er rimelig sannsynlig at drapet skjedde på Bispekaia cirka klokken 21.32 onsdag kveld. Politiet vil fremdeles ikke opplyse hvordan 28-åringen ble drept eller hva slags våpen som ble brukt.

Sikret teledata

– Men det kan ha skjedd forut, og det kan ha vært i etterkant, sa Bredli som sier politiet har samlet inn store mengder teledata som nå skal analyseres.

Håpet er at den som står bak drapet skal skjule seg i den innsamlede informasjonen som vil bli analysert gjennom julehøytiden. Politiet vil ikke gå inn på spørsmål om den prostituerte kvinnen pleide å inngå avtaler med sine kunder på telefon.

Bredli opplyser at politiet årlig får inn mellom 12.000 og 13.000 anrop på 112-nummeret og at tre av fire anrop ikke er reelle nødanrop. Det skal ikke ha blitt gjort noen forsøk på å ringe tilbake til Galina Sandevas telefon etter det tause nødanropet.

Bakgrunn: Prostituert kvinne (28) drept i Oslo

Fjernet fra bilen

En time etter nødanropet – klokken 22.32 onsdag kveld – har kvinnens telefon et innslag på en basestasjon som dekker St. Hanshaugen og Ila i Oslo.

– Politiet tror ikke det var Galina som var i besittelse av telefonen på dette tidspunktet, opplyste Bredli på en pressekonferanse om drapsetterforskningen onsdag. Telefonen, en sort Globul M100, er ikke funnet..

– Politiet er veldig interessert hvis noen skulle ha funnet denne telefonen eller ha annen informasjon knyttet til den, sa Bredli.

Les også: Politiet frigir bilder av Galina Sandeva tatt timer før drapet

Se hele pressekonferansen i vinduet under:

Personvernpolicy