Eks-politimann får bot for lekkasje

En eks-politimann får 25.000 kroner i forelegg for å ha lekket informasjon til en tidligere journalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere politimannen har fått forelegget for brudd på taushetsplikten og for å ha søkt i politiets registre uten tjenestelig grunn, opplyser Spesialenheten for politisaker til Nettavisen.

Informasjonen skal ha blitt gitt til en tidligere journalist som nå er siktet for grov korrupsjon. Den tidligere journalisten nekter straffskyld i saken.

Eks-politimannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at hans klient erkjenner forholdene og vil vedta en bot, men at størrelsen på boten må diskuteres.

– Han har søkt i registeret og deretter gitt opplysninger til en person han trodde var journalist. Tanken var at det kunne bidra til å løse saken, og er vanlige holdninger hos politiet, sier Elden til Nettavisen.

I virkeligheten var det forsvarerne til finansakrobaten Christer Tromsdal som hadde hyret inn den tidligere journalisten som medhjelper.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus