Åpen for alle - alltid

Hundrevis skriver personlige brev til statsministeren

Statsminister Erna Solberg.
Statsminister Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvert år mottar statsministeren hundrevis av personlige brev fra vanlige nordmenn. For tiden handler mange av brevene om uro, hat og bekymring knyttet til flyktningstrømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange skriver også om behov for mer nestekjærlighet, skriver Aftenposten , men de fleste som skriver til Erna Solberg (H), har noe å klage på.

– De skriver fordi de er usikre, engstelige, de er uenige med regjeringen. Det gjelder nesten alle områder, ikke minst når det gjelder flyktninger, sier Solberg, som leser mange av brevene selv. Hun sier hun har merket et stemningsskifte.

– Det har endret seg i løpet av året – fra de fleste som syntes vi skulle være snille, til flere som er redde og mer skeptiske.

Les også: Statsministeren gratulerte gulljentene

Statsministeren sier det gjør inntrykk når folk er urolige og engstelige.

– Det må vi respektere. Det gjelder hvis de skal få et mottak i nærheten. De har hørt historier. Det er viktig å ta usikkerheten på alvor, for dette er det miljøet asylsøkerne skal integreres i, sier Solberg, som tror mange av bekymringene bunner i mangel på kjennskap.

Les også: Gir Erna ansvaret for å innfri klimaforlik innen 2020

– Det er mangel på at man har møtt folk, sett dem i øynene og vet at vi er helt like. Vi har de samme drømmene. Vi er opptatt av at barna våre skal få en fremtid, å ta vare på oss selv, skape en fremtid.