Terrortiltalt hengte seg i fransk fengsel

Yassin Salhi da han ble fraktet bort av politiet etter å ha halshogget sjefen sin.
Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters / NTB scanpix
Yassin Salhi da han ble fraktet bort av politiet etter å ha halshogget sjefen sin. Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-AFP-Ritzau): Mannen som i juni halshogde sjefen sin og plasserte hodet hans på et gjerde ved en gassfabrikk i Frankrike, har tatt sitt eget liv i fengselet han satt i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Yassin Salhi (35) hengte seg i fengselscellen ved hjelp av lakenet sitt tirsdag kveld, ifølge ledelsen ved fengselet i Fleury-Merogis, en forstad sør for hovedstaden Paris.

Mannen ble pågrepet etter at han i juni kjørte en bil inn i en gassfabrikk sørøst for Lyon, angivelig i et forsøk på å sprenge bygningen. Ved inngangen til fabrikkområdet ble det funnet et hode som var spiddet på porten til fabrikken. Hodet var dekket av arabisk skrift, flankert av to islamistiske flagg og tilhørte Salhis sjef.

To dager etter episoden tilsto Salhi det makabre drapet. Han avviste at han var motivert av militant islamisme, men ble likevel tiltalt for islamistisk-relatert terrorisme.

Påtalemyndigheten mente nemlig at angrepet mot gassfabrikken hadde forbindelse til ekstremistgruppa IS i Syria. Blant annet skal Salhi ha sendt et makabert bilde av seg selv med det avhoggede hodet til Syria. I forbindelse med etterforskningen uttalte statsadvokat Francois Molins at angrepet var utført nøyaktig slik IS hadde gitt ordre om, og at det lignet en «martyroperasjon».

Samtidig syntes Salhi å ha vært motivert av hat mot sjefen sin, mente påtalemyndigheten. Salhi ble var plassert på isolat i påvente av rettssaken, men fengselet betraktet ham ikke som et risikotilfelle for selvmord. Nå kommer saken uansett aldri opp for en dommer. (©NTB)