Gresk ja til likekjønnet partnerskap

Hellas' nasjonalforsamling vedtok tirsdag en lov som lar personer av samme kjønn inngå partnerskap.
Foto: Kostas Tsironis / Reuters / NTB scanpix
Hellas' nasjonalforsamling vedtok tirsdag en lov som lar personer av samme kjønn inngå partnerskap. Foto: Kostas Tsironis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aten (NTB-AFP): Hellas' nasjonalforsamling har med overveldende flertall vedtatt et lovforslag som tillater partnerskap mellom to personer av samme kjønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer til tross for sterke protester fra den mektige og innflytelsesrike ortodokse kirken og enkelte politiske partier. Hele 193 av de 249 frammøtte medlemmene stemte for den nye loven.

– Dette er en viktig dag for menneskerettighetene, sa Hellas' statsminister Alexis Tsipras i sin tale for nasjonalforsamlingen. Han la til at loven gir likekjønnede par samme rettigheter som andre «i liv og død» og at den erstatter en bakstreversk og pinlig praksis.

Den nye loven omfatter rettigheter til eiendom og arv, men åpner ikke for at homoseksuelle kan adoptere barn.

Amnesty International hyller beslutningen som et «historisk framskritt», men understreker at medlemmer av LGBTI-fellesskapet (lesbiske, homofile, biseksuelle, transpersoner og tvekjønnede) fortsatt møter mye fiendtlighet i Hellas.

– Til tross for dette første steget, lever LGBTI-folkene i Hellas fortsatt i et fiendtlig miljø, og myndighetene klarer ikke å beskytte dem tilstrekkelig, uttaler organisasjonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus