Fant to overlevende etter jordskredet i Kina

Redningsmannskaper har funnet en mann i live etter jordskredet i den kinesiske byen Shenzhen. Se video i vinduet over. Foto: Reuters / NTB scanpix

Letemannskaper har funnet to overlevende personer nesten tre døgn etter at de ble begravd av det massive jordskredet i Shenzhen i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser brannvesenet i Guangdong-provinsen, som bekrefter at en 19 år gammel mann er gravd ut og fraktet til sykehus. Den andre personen er alvorlig skadd, og letemannskapene jobbet onsdag fortsatt med å få vedkommende løs fra jordmassene.

19-åringen som er berget, ble funnet under en kollapset bygning.

Også en omkommet person er hentet ut fra skredområdet, opplyser det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Det betyr at 73 personer nå har status som savnet etter det enorme jordskredet som søndag traff et industriområde, begravde over 30 bygninger, ødela en naturgassledning og utløste en gasseksplosjon.

Les også: 91 savnet etter jordskred i Kina

Ifølge myndighetene i Beijing ble jordskredet utløst av at en fylling med jord og avfall fra bygningsarbeid var blitt for høy og ustabil. Fyllingen ruvet 100 meter over omgivelsene etter å ha blitt bygget opp over to år.

Tre personer ble skadd da skredet ble utløst. Til nå er to bekreftet døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus