Boko Haram nekter en million barn skolegang

Mennesker som er berget fra Boko Harams fangenskap venter på medisinsk behandling i Mubi nordøst i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix
Mennesker som er berget fra Boko Harams fangenskap venter på medisinsk behandling i Mubi nordøst i Nigeria. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boko Haram-opprøret i Nigeria og nærliggende land hindrer over en million barn fra å gå på skolen, ifølge FNs barnefond UNICEF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 2.000 skoler er stengt i Nigeria, Kamerun, Tsjad og Niger, mens hundrevis av andre læresteder er blitt angrepet, plyndret eller satt i brann av Boko Haram-jihadister, hevder UNICEF.

Les også: – 900 gisler reddet fra Boko Haram i Kamerun

Fondet er bekymret for at den manglende utdanningen vil føre til enda mer radikalisering i og rundt Nigeria.

– Desto lenger de er ute av skolen, desto større blir risikoen for misbruk, bortføring og rekruttering til væpnede grupper, sier Manuel Fontaine, UNICEF-direktør for Vest- og Sentral-Afrika.

Boko Haram fikk oppmerksomhet verden over da opprørerne stormet en skole i Chibok i Nordøst-Nigeria og kidnappet 276 skolejenter i april i fjor.

Nigerias president Muhammadu Buhari har gitt militæret frist til slutten av året på å få slutt på Boko Haram-opprøret. Selv om det skulle lykkes, mener analytikere at Buharis regjering står overfor et sosialt opprør som følge av at en hel generasjon barn ikke har fått gå på skole. (©NTB)