Melhus-drapet: Siktede er tilregnelig

Den 28 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept sin afghanske kone i en leilighet på Melhus i Sør-Trøndelag i slutten av september, er ifølge rettspsykiaterne tilregnelig. Drapet skjedde i denne boligen. Bildet viser en kriminaltekniker på vei inn i huset.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Den 28 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept sin afghanske kone i en leilighet på Melhus i Sør-Trøndelag i slutten av september, er ifølge rettspsykiaterne tilregnelig. Drapet skjedde i denne boligen. Bildet viser en kriminaltekniker på vei inn i huset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Melhus (NTB): Den 28 år gamle afghaneren som er siktet for å ha drept sin kone i en leilighet på Melhus i Sør-Trøndelag i slutten av september, er ifølge rettspsykiaterne tilregnelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den foreløpige konklusjonen er at han er tilregnelig, sier etterforskningsleder John Torger Konstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til Trønderbladet.

Både politiet og den siktedes forsvarer, advokat Tore Angen, har opplyst at mannen har forklart i avhør at det oppsto en krangel mellom de to. Krangelen skal ha gått over i en slåsskamp. Ifølge Angen brukte ektemannen en matkniv han fant i leiligheten.

Etterforskningsgruppen bestemte seg tidlig for ikke å reise til Afghanistan for å gjennomføre avhør der.

– Det har sammenheng med at han har forklart seg om de straffbare forholdene. Det er ingen sprik i hans forklaring, sier Konstad.

Det er nytt fengslingsmøte i saken onsdag. Politiet ønsker at 28-åringen skal sitte i varetekt fram til 8. februar da rettssaken er berammet i Sør-Trøndelag tingrett. Det er satt av fem dager til hovedforhandlingen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus