Drapssiktes for å ha kjørt inn i folkemengde i Las Vegas

Den kvinnelige bilisten som med vilje kjørte inn i en folkemengde i Las Vegas, vil bli siktet for drap, opplyser politiet. En person omkom og over 30 er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som er fra Portland-området, hadde vært hjemløs og bodd i bilen sin i Las Vegas i omtrent en uke med sin tre år gamle datter, opplyste Joe Lombardo i Las Vegas Metropolitan Police på en pressekonferanse mandag.

Det var ved 18.30-tiden søndag at kvinnen kjørte inn i en folkemengde nær Planet Hollywood, der Miss Universe-kåringen gikk av stabelen samtidig.

– Ikke terror

Det var først uklart om påkjørselen var en ulykke eller om det var en forsettlig handling. Senere på kvelden opplyste politiet at kvinnen kjørte på folkemengden med vilje. Men det er utelukket at dette var en terrorhandling, legger politiet til.

Ifølge et øyenvitne forsøkte noen menn på stedet å stanse bilen som kjørte opp på fortauet to eller tre ganger. Sjåføren stakk av, men ble etterpå pågrepet, avhørt, og testet for narkotika og alkohol, opplyser polititalsmann Peter Boffelli.

Mange av de skadde snakket fransk og ba om oversettere for å gjøre seg forstått. De fleste var turister fra Montreal i Canada, opplyser University Medical Centers talskvinne Danita Cohen.

Blant de skadde var det et barn på elleve år.

Som bowlingbane

Et vitne sa at bilen så ut som en bowlingball og de påkjørte menneskene som bowlingkjegler.

– Man tror først det er et show siden man er i Las Vegas. Men så så jeg mennesker som ble kastet opp i lufta, sier Rabia Qureshi, en turist fra Wisconsin.

Norske Sofie Kitterød var også vitne til episoden. Hun sier til NBC News at hun så ti personer bli fraktet bort i ambulanser.

– Det vi har hørt, er at en bil kjørte opp på fortauet ved Planet Hollywood og fortsatte forbi Paris Hotel. Det er mange ambulanser ved begge stedene, sa Kitterød etter påkjørselen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus