Norgesgruppen varsler prishopp på mat

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Mens matvarekjedene forhandler om neste års avtaler, varsler Norgesgruppen at vi må forberede oss på «overraskende høye matpriser».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen sier han og hans folk er litt overrasket over prisøkningen de ser, skriver Aftenposten.

– Spesielt er vi overrasket over at valutaen treffer så hardt som den gjør, sier Andersen. Han sier både euro og dollar samt svenske og danske kroner bidrar til prisøkningen som kommer i februar, når de nye avtalene trer i kraft. På to år er dollaren blitt mer enn 40 prosent dyrere, euroen blitt 14 prosent dyrere, mens danske og svenske kroner er blitt 10-12 prosent dyrere. I noen tilfeller blir valutaøkningen kompensert av råvareprisene, men det gjelder slett ikke alle råvarer. Prisene på sukker, kakao og matoljer har økt den siste tiden.

Rema-sjef Ole Robert Reitan kjemper ifølge avisen med nebb og klør for å holde løftet han har gitt om at hans kjede skal være billigst.

– Kronekursen gir økte innkjøpspriser fra matvareleverandørene. På tross av ekstremt sterk konkurranse mellom dagligvarekjedene, må det forventes at dette etter hvert også gir konsekvenser for prisene i butikkene, sier Ingvill Størksen, direktør for dagligvare i Virke. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus