To nye pågripelser etter Paris-terroren

Belgisk politi pågrep søndag to personer som kobles til terrorangrepene i Paris.
Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix
Belgisk politi pågrep søndag to personer som kobles til terrorangrepene i Paris. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brussel (NTB-AFP): Belgisk politi slo søndag til mot et hus i Brussel og pågrep to personer som kobles til terrorangrepene i Paris forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialstyrker og føderalt politi deltok i raidet, som varte i fem timer og fant sted i nærheten av den belgiske hovedstadens populære turistområde, opplyser påtalemyndigheten.

– Personene er tatt inn til avhør, opplyser Eric Van Der Sypt, en talsmann for statsadvokaten i Belgia.

Han ga ikke flere opplysninger om de pågrepne, men bekreftet at ingen av dem er Salah Abdeslam, mannen som er etterlyst verden over etter angivelig å ha deltatt i terrorangrepene i Paris.

Belgisk politi opplyser at de vil komme med en pressemelding om pågripelsene mandag. Raidet skal ha vært rettet mot et hus i utkanten av forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for islamistisk ekstremisme i mange år.

130 personer mistet livet under angrepene mot tre steder i Paris 13. november. Abdeslam skal være den eneste av angriperne som er i live og på frifot. Han bodde tidligere i Molenbeek, men fransk etterretning tror han nå har flyktet til Syria. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus