Svensk politi ber militæret om flyktninghjelp

Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson / TT NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson / TT NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det svenske politiet er overbelastet på grunn av det store antallet asylsøkere i landet. Nå har de bedt om bistand fra både militæret og sivilforsvaret, skriver Svenska Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektør Dan Eliasson sier til avisen at uroligheter både på asylmottakene og ved grensekontrollene har skapt en anstrengt situasjon. I januar skal Eliasson legge fram en begjæring for regjeringen om forsterkninger innen 2020, men for å takle den akutte situasjonen er politiet allerede nå i dialog med sivilt ansatte og militæret.

– Vi ser naturligvis også på forsterkninger i nær tid. Vi fører samtaler med sivilforsvarsforbund om visse oppgaver. Vi snakker også med militæret om hvorvidt de kan hjelpe oss med noen oppgaver. I tillegg jobber vi med å rekruttere sivile som skal kunne gjøre grensekontroller. Så det jobbes på alle fronter, naturligvis, sier Eliasson.

I løpet av tre måneder i høst søkte 100.000 mennesker asyl i Sverige, og politiet har måttet gjøre store omprioriteringer. Ifølge SvD har det ført til klager fra politi og påtaleinstanser over hele landet om manglende etterforskning av visse forbrytelser, at det krimforebyggende arbeidet blir lidende og at stresset er høyt.

– Svensk politi vil alltid måtte balansere sin innsats. Når vi blir opptatt på et sted, må vi ta det som er mest alvorlig. Det er ikke en ønskesituasjon, men det er slik det må være, sier Eliasson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus