Lavinehunder har søkt i rasområdet på Svalbard

Mange titall frivillige sluttet seg til redningsmannskapene for å lete i husene som ble tatt av snøskred i Longyearbyen lørdag. Foto: NTB scanpix
Mange titall frivillige sluttet seg til redningsmannskapene for å lete i husene som ble tatt av snøskred i Longyearbyen lørdag. Foto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lavinehunder fra Tromsø søkte lørdag kveld gjennom rasområdet på Svalbard uten at det ble funnet noen flere personer under snømassene. Ingen er meldt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg hos Sysselmannen ble søket avsluttet sent lørdag kveld, men det kommer til å bli gjenopptatt søndag morgen.

– Ingen er meldt savnet, men det kommer likevel til å bli lett videre i rasområdet igjen søndag for å være helt sikre på at ingen ligger under snømassene, sier Hertzberg til NTB.

Les også: – Det er kaos, alt er knust

En mann mistet livet og to barn ble alvorlig skadd da det store raset knuste flere hus nesten i sentrum av Longyearbyen på Svalbard lørdag formiddag.

Lørdag kveld samlet Sysselmannen alle som har hjulpet til i forbindelse med skredulykken til debrifing. På møtet var både innsatspersonell og frivillige som har hjulpet til etter skredet.

Les også: Klamret seg fast i et hjørne mens huset seilte av gårde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus