Syria-resolusjon vedtatt – Assads skjebne i det blå

Hva som skjer med Syrias president Bashar al-Assad er fortsatt uklart etter at FNs sikkerhetsråd besluttet å støtte veikartet for fred i landet.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Hva som skjer med Syrias president Bashar al-Assad er fortsatt uklart etter at FNs sikkerhetsråd besluttet å støtte veikartet for fred i landet. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-Reuters): FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon som støtter snarlige fredsforhandlinger og våpenhvile i Syria. Men den sier ingenting om hva som skal skje med president Bashar al-Assad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FN-resolusjonen markerer en sjelden enighet blant stormaktene om konflikten som har pågått i fem år og krevd over 250.000 menneskeliv.

Sikkerhetsrådet ga sin støtte til det såkalte «veikartet for fred i Syria», og målet er nå at samtaler om en politisk overgang skal komme i gang så tidlig som i januar. I resolusjonen tas det også til orde for en landsomfattende våpenhvile «så snart representantene for den syriske regjeringen og opposisjonen har tatt de første skrittene mot en politisk overgang i FN-regi».

Det resolusjonen derimot ikke omtaler er framtiden til den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Utenriksminister Børge Brende (H) mener likevel at Russland er i ferd med å godta at Assad etter hvert må gå av.

– Det man har forstått av samtalene mellom Russland og USA, er at Russland nå gjennom en overgangsperiode trolig vil kunne akseptere en utfasing av Assad, og det er jo noe nytt, sier Brende til NRK. (©NTB)