35 døde i uværet på Filippinene

Storm og nedbør har ødelagt mange boliger og tatt livet av minst 35 mennesker på Filippinene den siste uken.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Storm og nedbør har ødelagt mange boliger og tatt livet av minst 35 mennesker på Filippinene den siste uken. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manila (NTB-AFP-DPA): Dødstallet etter tyfonen Melors herjinger på Filippinene fortsetter å stige. Så langt er minst 35 meldt omkommet, og regjeringen har erklært unntakstilstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Melor vasket over landet tidligere i uken, har uværet fortsatt i form av kraftig nedbør. Flere mennesker har druknet, mens en del har mistet livet etter å ha blitt truffet av løse gjenstander som har fløyet gjennom luften.

Ifølge den nasjonale etaten for krisehåndtering er over 160.000 hus ødelagte eller skadde siden stormen traff Filippinene i starten av uken. De økonomiske tapene i det fattige landet er så langt beregnet til rundt 350 millioner kroner.

Uværet har også etterlatt store deler av landet uten strøm og kommunikasjonslinjer. President Benigno har erklært unntakstilstand i de hardest rammede områdene for å sikre levering av nødvendig hjelp til ofrene.

Regnværet over øylandet er fortsatt ikke over, men det ventes bedre tider innen helgen er omme.

– Nesten hele Filippinene opplever regn, og det kan komme flere oversvømmelser. Vi venter at nedbørsmengdene vil nå toppen i dag (lørdag), og at været vil bli bedre fra i morgen, sier statsmeteorologen Robert Badrina til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus