Kolberg: – Merkelig av Baksaas

Martin Kolberg (AP), leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, reagerer på uttalelser fra tidligere Telenor-topp Fredrik Baksaas. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Martin Kolberg (AP), leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, reagerer på uttalelser fra tidligere Telenor-topp Fredrik Baksaas. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Martin Kolberg (Ap) reagerer sterkt på at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier han er glad for at han holdt tilbake informasjon i Vimpelcom-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Baksaas' uttalelser er merkelige i lys av at han i høringen sa at han la fra seg all taushetsplikt uten forbehold. Jon Fredrik Baksaas møtte opp i høringen og sa at han skulle si alt. Det la vi selvfølgelig til grunn at de gjorde, sier leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Dagens Næringsliv.

I et leserinnlegg i DN 17. desember hevder Baksaas at det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen i januar. Han sa til DN at han ikke vil bli kalt en løgner og manipulator.

– Jeg vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator og en som har snakket usant og drevet en dekkoperasjon under forrige høring, sier han til DN i forbindelse med innlegget.

Kolberg vil ikke kommentere disse uttalelsene fra Bakaas, men viser til at komiteen sitter på skriftlig dokumentasjon på at han ikke har snakket sant.

– Jeg vil ikke komme med karakteristikker og mener Baksaas' uttalelser taler for seg selv, sier Kolberg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus