Overveldende flertall støtter Rwandas president

Folkeavstemningen i Rwanda ender trolig med at president Paul Kagame (bildet) kan regjere til 2034.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Folkeavstemningen i Rwanda ender trolig med at president Paul Kagame (bildet) kan regjere til 2034. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kigali (NTB-Reuters): Folkeavstemningen i Rwanda ender med overveldende flertall for at landets mangeårige president Paul Kagama (58) kan bli sittende fram til 2034, viser foreløpige opptellinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpige tall fra 21 av 30 distrikter viser at det går mot 98,1 prosent «ja» og 1,9 prosent «nei», sier lederen i Rwandas nasjonale valgkommisjon, Kalisa Mbanda.

Det stemmes over en grunnlovsendring som vil tillate at Kagame kan forlenge sin presidentperiode til 2034 og dermed bli en av Afrikas lengstsittende statsledere. I henhold til dagens grunnlov må han gi seg i 2017.

Kagame kom til makten da tutsigeriljaen RPF inntok hovedstaden Kigali i 1994 og fikk slutt på det daværende huturegimets folkemord på 800.000 mennesker. Han har ikke sagt om han vil stille til valg for en ny periode, men det er ventet at han gjør det.

– Hva som skjer er folkets valg. Spør folket hvorfor de ønsker meg, sa han til pressen ved en valgbod fredag.

Valgkommisjonen opplyser at resten av resultatene fra folkeavstemningen vil offentliggjøres klokken 11 lørdag formiddag (10 norsk tid). (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus