Sanders leverte søksmål mot DNC

Bernie Sanders saksøker Den demokratiske nasjonalkomiteen for å få tilgang til partiets velger-database.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders saksøker Den demokratiske nasjonalkomiteen for å få tilgang til partiets velger-database. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-Reuters): Presidentkandidaten Bernie Sanders er fly forbanna etter at Den demokratiske nasjonalkomiteen (DNC) nektet staben hans tilgang til partiets velger-database.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag leverte han et søksmål mot partiets nasjonalkomité i en føderal domstol for å få avgjørelsen opphevet. Sanders beskylder samtidig ledelsen i partiet for å undergrave hans valgkampanje og støtte hans tøffeste rival i den demokratiske nominasjonskampen, Hillary Clinton.

Den demokratiske nasjonalkomiteen besluttet tidligere fredag å suspendere Sanders-stabens tilgang til partiets velger-database fordi minst én i staben har benyttet seg av en datafeil til å spionere på Clintons kampanje.

I en uttalelse fra Sanders' kampanje hevdes det at regelbruddet var et engangstilfelle, og at den aktuelle personen har fått sparken.

Søksmålet som ble levert fredag beskylder DNC for feilaktig å nekte Sanders' kampanje tilgang til velgerdata og ber om umiddelbar gjeninnføring av tilgangen.

– I denne saken ser det ut til at de (DNC) forsøker å hjelpe Clinton. Vi trenger dataene våre, som er blitt stjålet av DNC, og vi vil ha dem tilbake, sier lederen for Sanders' kampanje, Jeff Weaver. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus