Sanders leverte søksmål mot DNC

Bernie Sanders saksøker Den demokratiske nasjonalkomiteen for å få tilgang til partiets velger-database.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders saksøker Den demokratiske nasjonalkomiteen for å få tilgang til partiets velger-database. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): Presidentkandidaten Bernie Sanders er fly forbanna etter at Den demokratiske nasjonalkomiteen (DNC) nektet staben hans tilgang til partiets velger-database.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag leverte han et søksmål mot partiets nasjonalkomité i en føderal domstol for å få avgjørelsen opphevet. Sanders beskylder samtidig ledelsen i partiet for å undergrave hans valgkampanje og støtte hans tøffeste rival i den demokratiske nominasjonskampen, Hillary Clinton.

Den demokratiske nasjonalkomiteen besluttet tidligere fredag å suspendere Sanders-stabens tilgang til partiets velger-database fordi minst én i staben har benyttet seg av en datafeil til å spionere på Clintons kampanje.

I en uttalelse fra Sanders' kampanje hevdes det at regelbruddet var et engangstilfelle, og at den aktuelle personen har fått sparken.

Søksmålet som ble levert fredag beskylder DNC for feilaktig å nekte Sanders' kampanje tilgang til velgerdata og ber om umiddelbar gjeninnføring av tilgangen.

– I denne saken ser det ut til at de (DNC) forsøker å hjelpe Clinton. Vi trenger dataene våre, som er blitt stjålet av DNC, og vi vil ha dem tilbake, sier lederen for Sanders' kampanje, Jeff Weaver. (©NTB)