Kerry tar til orde for rask avklaring om syrisk samlingsregjering

USAs utenriksminister John Kerry presser på for snarlige fredsforhandlinger i Syria.
Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix
USAs utenriksminister John Kerry presser på for snarlige fredsforhandlinger i Syria. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry mener man må komme til enighet om hvordan en syrisk samlingsregjering skal bygges opp «innen én eller to måneder».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa Kerry etter at FNs sikkerhetsråd fredag vedtok en resolusjon som støtter fredsforhandlinger og en våpenhvile i Syria.

Kerry la til at samtaler mellom opposisjonen og regjeringen i Syria trolig ikke kan starte før i midten eller slutten av januar.

På den samme pressekonferansen uttalte hans russiske motpart Sergej Lavrov at det er mulig å komme til enighet om en samlingsregjering i Syria i løpet av seks måneder.

Russland er den viktigste støttespilleren til Syrias president Bashar al-Assad. USA og de andre vestlige stormaktene vil fjerne Assad fra makten, og Kerry uttrykte fredag bekymring over at Syria-samtalene så langt ikke har ført til en konklusjon om Assads framtid. (©NTB)