Jemen-samtalene fortsetter lørdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Genève (NTB-Reuters): Forhandlingene om en løsning i Jemen fortsetter i Sveits lørdag. Samtidig sier en FN-utsending at han er svært bekymret over brudd på våpenhvilen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forhandlingene mellom utsendinger fra den jemenittiske sentralregjeringen og Houthi-bevegelsen har ikke ført til en enighet i løpet av de første fire dagene med samtaler.

Begge parter understreket fredag forpliktelsene til våpenhvilen som trådte i kraft tirsdag, men FNs utsending til Jemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, uttrykte bekymring over rapporter om at våpenhvilen er brutt fra begge sider.

– Alle parter oppfordres til å respektere enigheten og tillate uforstyrret levering av nødhjelp til de mest berørte distriktene i Jemen, sier FN i en uttalelse.

Videre heter det at samtalene i Sveits vil fortsette lørdag «for å bygge videre på det som er blitt avtalt de siste dagene og å fortsette jobben med å en umiddelbar politisk løsning på krisen i Jemen».

Begge sider i konflikten anklager hverandre for å ha brutt våpenhvilen flere ganger allerede. Torsdag ble det rapportert at minst 20 personer er drept i kamper siden tirsdag. (©NTB)