Jemen-samtalene fortsetter lørdag

Genève (NTB-Reuters): Forhandlingene om en løsning i Jemen fortsetter i Sveits lørdag. Samtidig sier en FN-utsending at han er svært bekymret over brudd på våpenhvilen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhandlingene mellom utsendinger fra den jemenittiske sentralregjeringen og Houthi-bevegelsen har ikke ført til en enighet i løpet av de første fire dagene med samtaler.

Begge parter understreket fredag forpliktelsene til våpenhvilen som trådte i kraft tirsdag, men FNs utsending til Jemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, uttrykte bekymring over rapporter om at våpenhvilen er brutt fra begge sider.

– Alle parter oppfordres til å respektere enigheten og tillate uforstyrret levering av nødhjelp til de mest berørte distriktene i Jemen, sier FN i en uttalelse.

Videre heter det at samtalene i Sveits vil fortsette lørdag «for å bygge videre på det som er blitt avtalt de siste dagene og å fortsette jobben med å en umiddelbar politisk løsning på krisen i Jemen».

Begge sider i konflikten anklager hverandre for å ha brutt våpenhvilen flere ganger allerede. Torsdag ble det rapportert at minst 20 personer er drept i kamper siden tirsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus