Obama: – Stabilitet er umulig med Assad

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Barack Obama ser fremgang i krigen mot terror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ved å presse ISILs hjerte, kjernen i Syria og Irak, gjør vi det vanskeligere for dem å pumpe sin terror og sin propaganda ut i resten av verden, sa Obama på sin pressekonferanse ved årets slutt fredag.

Den amerikanske presidenten mener å se tegn til fremgang i krigen mot Den islamske staten (IS).

Obama sa mer stabilitet i Syria er nødvendig for å beseire terrororganisasjonen.

Mener Assad må gå

– Det er min, og eksperter i denne administransjonen, sin tro at så lenge president Bashar al- Assad er der, er det umulig å oppnå den slags stabilitet inne i Syria, sa han.

USA har lenge stått på at Assad må gå.

Han gjorde det klart at det ikke er lett å avdekke planene til terrorister som opererer på egen hånd, og at det ikke vil være mulig alltid å fange opp massedrapsmenns intensjoner på forhånd.

Vanskelig jobb

Obama skulle senere fredag reise til California for å møte pårørende til dem som ble drept i en masseskyting i San Bernardino tidligere denne måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til pressen sa han også at han fortsetter å jobbe for å stenge fangeleiren på Guantanamo-basen, og at han systematisk arbeider for å redusere antall fanger.

Torsdag ble det meldt at det var inngått avtaler om å sende ytterligere 17 fanger til forskjellige land, og Obama mener antall innsatte vil være under 100 på nyåret.

Skal stenges

Han lovte å gjøre alt han kan for å få til et samarbeid med Kongressen om å stenge fangeleiren før han eventuelt utsteder et presidentdirektiv for å innfri løftet fra valgkampen i 2008 om at leiren skulle stenges.

Obama takket for øvrig Kongressen for å vedta et budsjett for 2016, noe han sa vil gjøre hans arbeid lettere i det siste året han er president.