FN: Hvert 122. menneske her i verden er flyktning

Syriske flyktninger kryper under et piggtrådgjerde langs grensen mellom Ungarn og Serbia. De er noen av de mange millioner menneskene som er tvunget på flukt. Foto: Reuters / NTB scanpix
Syriske flyktninger kryper under et piggtrådgjerde langs grensen mellom Ungarn og Serbia. De er noen av de mange millioner menneskene som er tvunget på flukt. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Genève/Oslo (NTB-Ann Fredriksen): Rekordmange mennesker er blitt drevet på flukt verden rundt i år. Tallet vil trolig overstige 60 millioner mennesker, ifølge FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert 122. menneske som bor på vår planet, er dermed en person som har blitt drevet på flukt fra sitt eget hjem, ifølge er fersk rapport fra FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Les også: Norske Chris­tian: – Flykt­nin­ger syr igjen munnen i protest

– Aldri før har det vært større behov for toleranse, medlidenhet og solidaritet overfor mennesker som har mistet alt de eide, sier avtroppende høykommissær for flyktninger, António Guterres.

Han slår fast at situasjonen setter et sterkt preg på tiden vi lever i.

– Den berører livene til millioner av våre medmennesker, både de som er tvunget på flukt, og de som gir dem rom og beskyttelse, sier han.

I tillegg til å presentere rekordhøye tall tar rapporten for seg flere andre forhold som gjør situasjonen for de mange flyktningene enda verre enn tidligere. Blant annet er det vanskeligere for flyktninger å vende tilbake til sine hjemland enn det har vært på 30 år. (©NTB)

Les også: Danskene får pepper for å ville ta verdier fra flykt­nin­ger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus