Merkel: – Multikulturalisme er en vrangforestilling

Tysklands statsminister Angela Merkel vil forsøke å komme fram til en europeisk løsning på flyktningkrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tale på landsmøtet til sine egne partifeller mandag, uttalte Merkel at den tyske regjeringen vil «merkbart redusere» tilstrømmingen av flyktninger og migranter til Tyskland.

– Selv et så sterkt land som Tyskland vil i det lange løp være ute av stand til å takle et så stort antall flyktninger, sa hun ifølge The Guardian.

Samtidig forsvarte hun sin åpne flyktningpolitikk som en humanitær nødvendighet.

Økt press

Landsmøtet stemte over en politisk uttalelse om flyktninger etter at Merkel holdt sin tale til de rundt 1.000 delegatene, skriver NTB.

Flertallet støtter Merkels tiltak om å redusere tilstrømmingen, og støtter at man i tillegg skal forsøke å komme fram til en europeisk løsning på flyktningkrisen.

Tyskland ventes i år å motta rundt én million nye asylsøknader, mer enn noe annet EU-land. Den store strømmen har ført til en opprivende politisk strid i Merkels kristeligdemokratiske parti, og satt den tidligere så populære Merkel under økt press, spesielt i hennes egen leir.

Vil ikke ha multikulturalisme

I talen kom Merkel med en klar beskjed til flyktninger som kommer til Tyskland.

– De som flykter fra krig og forfølgelse vil finne beskyttelse hos oss.

– De som finner tilflukt og beskyttelse hos oss må adlyde våre lover, verdier og tradisjoner for å forstå oss. De må lære det tyske språket, sa hun ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Partiet er imot såkalt multikulturalisme, der flere kulturer finnes side om side.

– Alt dette er det motsatte av multikulturalisme. Multikulturalisme er fortsatt en vrangforestilling, sa Merkel fra talerstolen.

Altfor «snill»

Målet for det to dager lange landsmøtet i byen Karlsruhe er blant annet å finne en felles tilnærming til flyktningkrisen.

Merkel har tidligere gitt klar beskjed om at Tyskland vil ta imot krigsrammede flyktninger med åpne armer. Men når tallet på asylsøkere nå nærmer seg 1 million, og et lite høyrepopulistisk parti, Alternativ for Tyskland (AfD), plutselig har fått 10 prosents oppslutning, mener en rekke av hennes egne partifeller at hun har vært altfor «snill».

– Selvfølgelig kommer vi til å få en intens debatt om dette. Hele Tyskland diskuterer disse spørsmålene. Men for meg er det veldig viktig å si at vi kommer til å leve opp til vårt humanitære ansvar, og vårt ansvar til Europa, sa Merkel til tysk presse søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus