Ber om lavere straff for drap og partering av stefar

Kim Andreas Kristiansen anket dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett og møter mandag i Eidsivating lagmannsrett, som skal ta stilling til straffeutmålingen for drap og partering. Her er Kristiansen i samtale med sin daværende forsvarer Odd Ivar Grøn under rettssaken i april i år.
Kim Andreas Kristiansen anket dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett og møter mandag i Eidsivating lagmannsrett, som skal ta stilling til straffeutmålingen for drap og partering. Her er Kristiansen i samtale med sin daværende forsvarer Odd Ivar Grøn under rettssaken i april i år. Foto: Peter Tálos / NTB scanpix

Drapsdømte Kim Andreas Kristiansen mener 17 års fengsel var for streng straff for drap og partering av stefaren sin i Øyer i Oppland. Nå skal Eidsivating lagmannsrett ta stilling til straffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankesaken etter drapet starter i lagmannsretten mandag. Kristiansen har bare anket på straffeutmålingen, så det er en begrenset ankesak som skal føres, der det bare er straffen som skal avgjøres. Det er satt av tre dager til saken. I mai ble Kristiansen dømt til 17 års fengsel av Sør-Gudbrandsdal tingrett.

– Han erkjenner sitt ansvar fullt ut, men vi ber om at straffen settes lavere enn det tingretten kom til, uttaler mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Les også: Venter på «riktig» dom etter å ha partert stefar

Funnet i bål

Under rettssaken i tingretten innrømmet Kristiansen alle forholdene i tiltalen om drap og partering og for å ha truet en venn til å frakte likdeler ut i skogen hvor de ble antent.

Forbrente levninger av Kristiansens stefar, Bjarte Hansen (58), ble funnet i et bål ved en turvei ved Hafjell i Øyer 14. august i fjor. Kristiansen ble siktet og etterlyst for drap. Etter ti dager på rømmen meldte han seg for nederlandsk politi i Rotterdam.

Les også: Tiltalte vil fortelle hvorfor han parterte og brente stefaren

– Formildende omstendigheter

Under rettssaken i tingretten påberopte han seg formildende omstendigheter på grunn av en tøff oppvekst i utrygt hjem hvor rus og vold var dagligdags.

Kristiansens daværende advokat, Odd Ivar Grøn, uttalte i mai i år at dommen på 17 års fengsel var for streng, og at han mente retten hadde lagt for liten vekt på de formildende omstendighetene i saken. Han mente da at en straff på elleve eller tolv år hadde vært mer riktig.

– Jeg angrer dypt på det som er skjedd, og håper konflikten i våre familier vil ta slutt, sa Kristiansen selv i retten i april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus